США виділяють Україні новий пакет допомоги

США виділяють Україні новий пакет допомоги

Білий дім оголосив про надання Україні чергового пакету військової допомоги, до якої ввійдуть, зокрема, ракети для української ППО, боєприпаси для систем HIMARS, а також артилерійські снаряди.

Про це на брифінгу сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

До пакета також увійшли кошти, за які Міністерство оборони США закупить ракети-перехоплювачі для систем Patriot, за допомогою яких Україна зможе захищати свої війська та міста від російських повітряних атак.

Цей пакет став сьомим після того, як у липні президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні на 61 мільярд доларів.

У Міністерстві оборони США розповіли, що до пакета на 150 мільйонів доларів увійшли:

  • ракети для ЗРК HAWK;
  • боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • мінометні снаряди калібру 81 мм;
  • ракети трубного пуску з оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW);
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • боєприпаси до стрілецької зброї та гранати;
  • підривне обладнання та боєприпаси;
  • тактичні автомобілі для буксирування та транспортування техніки;
  • тактичні аеронавігаційні системи та обладнання забезпечення літаків;
  • запасні частини, технічне обслуговування та інше польове та допоміжне обладнання.

Водночас також виділять 2,2 мільярда доларів з Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) на закупівлю для перехоплювачів для систем ППО PATRIOT і NASAMS.

Нагадаємо, Коригувала ворожий вогонь і намагалася влаштуватися до Черкаської ОВА: агентка фсб отримала довічне ув’язнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next