Туреччина запропонувала росії створити «зерновий коридор» в Африку

Туреччина запропонувала росії створити «зерновий коридор» в Африку

Туреччина вважає Чорноморську зернову ініціативу успішним проєктом, дію якого можна було б відновити та замість постачання зерна з РФ на Захід здійснювати поставки через Туреччину в країни Африки.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам за результатами візиту в Астану, де він брав участь у саміті ШОС, повідомляє CNN Türk.

Ми зробили дуже хороший старт (на переговорах з Путіним - ред.), особливо щодо Чорноморського зернового коридору. Як відомо, коридором ми провезли 30 мільйонів тонн зерна. Я запитав їхню думки щодо початку нового процесу, залишивши осторонь відвантаження зерна на Захід, як вони наполягають, створення коридору через Туреччину до Африки та інших чутливих до продовольчої безпеки регіонів, - розповів Ердоган журналістам.

За його словами, Путін зацікавився такою перспективою та пообіцяв докласти зусиль для постачання зерна в бідні країни Африки.

Стосовно ініціативи Туреччини щодо посередництва для досягнення миру в російсько-українській війни, президент Ердоган зауважив, що війна не вигідна ні Росії, ні Україні.

Я хочу вірити, що тепер напруженість буде зменшена і можна буде побудувати мир. Ми готові зробити свій внесок, як ми робили досі, щоб захистити цю землю, - сказав Ердоган.

Нагадаємо, На Прикарпатті прибрали блокпост, на якому місцеві напали на військового ТЦК

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next