НАТО оголосить про надання Україні €40 мільярдів на 2025 рік - Білий дім

НАТО оголосить про надання Україні €40 мільярдів на 2025 рік - Білий дім

Країни-члени НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні, який триває з 9 до 11 липня, оголосять про свої наміри надати Україні фінансування в розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Про це йдеться у пресрелізі Білого дому.

Фінансова підтримка: члени Альянсу оголосять про свій намір надати мінімальне базове фінансування у розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року та забезпечити постійний рівень допомоги з питань безпеки, щоб Україна змогла перемогти, - заявили у Білому домі.

Зазначається, що Сполучені Штати з гордістю підтримують ці зусилля.

Наші внески для України для виконання цієї обіцянки надходитимуть із коштів, уже виділених Конгресом у додатку до національної безпеки, який президент Байден підписав у квітні, - додали у Білому домі.

Також генсек НАТО вирішив призначити високопоставленого цивільного представника Альянсу в Києві.

Для подальшого поглиблення інституційних відносин України з НАТО, генеральний секретар вирішив призначити високопоставленого цивільного представника в Києві, який буде виконувати функції координатора взаємодії НАТО з українськими високопосадовцями, - додали у Білому домі.

Крім цього, місія NSATU координуватиме передачу обладнання, навчання українських військових та роботу з розвитку сил для підтримки України на її шляху до повної оперативної сумісності з НАТО.

Тризірковий генерал, який базуватиметься в Німеччині, очолить цю місію. Своєю роботою NSATU допоможе Україні захиститися від російської агресії сьогодні та стримувати агресію в майбутньому, - зазначили у Білому домі.

Нагадаємо, Платформа United24 зібрала для «Охматдиту» ₴300 мільйонів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next