Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню

Зруйнований корпус «Охматдиту» не підлягає відновленню

Один з корпусів дитячої лікарні «Охматдит», у яку росіяни запустили ракету, не підлягає відновленню.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу.

Ми чітко знаємо, що цей корпус не підлягає відновленню. І зараз відбувається процес технічного обстеження приміщення старого технічного корпусу. Швидше за все, він також буде підлягати знесенню, — сказав Ляшко.

Гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір пояснив, що постраждали всі корпуси лікарні, але ступінь пошкодження різний. Наразі мають завершити акт, який покаже вартість відновлення лікарні, а вже наступного тижня «Охматдит» відбере компанію, яка буде проводити будівельні роботи.

Також на території «Охматдиту» зберігалася частина історичних корпусів, тож оцінити збитки у них має Мінкульт як об’єктів, які віднесені до культурної спадщини.

За словами міністра, загалом на відновлення отримали понад 800 мільйонів гривень — це і гроші, що надійшли на благодійні рахунки лікарні, і державні кошти. В пріоритеті буде ремонт у 1-му, новому корпусі, заміна пошкодженого медобладнання, проєктування та будівництво нового корпусу. Держава потім профінансує те, чого не вистачатиме.

За попередньою оцінкою, на заміну обладнання потрібно 360-400 мільйонів гривень, утім інженери дивляться, чи немає збоїв у візуально цілому обладнані. Ляшко повідомив, що меценати та виробники готові допомогти постачанням медичного обладнання. А все, що не поставлять, закуплять за гроші, які вже є не рахунку лікарні.

Нагадаємо, Прем'єрка Данії закликала віддати усі засоби ППО своєї держави Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next