Російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити - Зеленський

Російські аеродроми, з яких злітають бомбардувальники, треба знищити - Зеленський

Президент Володимир Зеленський закликав західних лідерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для знищення військових об’єктів на території держави-агресора. Зокрема, аеродроми, з яких злітають ворожі літаки, які бомблять дітей і цивільних громадян.

Про це глава Української держави заявив під час виступу на інавгураційній пленарній сесії саміту Європейської політичної спільноти, що проходить у Великій Британії.

Чим менше у нас буде обмежень для використання зброї, тим більше Росія буде рухатися у напрямку миру. З російських аеродромів злітають літаки, які бомблять наших дітей, громадян. Всі ці аеродроми необхідно знищити. Це означатиме не лише знищення певних цілей, а й здатності Росії продовжувати цю війну, - розповів Зеленський.

Він також відзначив, що реальність на полі бою пояснює ситуацію краще за будь-які розмови.

Ми не дали Росії можливості просуватися на Харківщині. Путін пожертвував десятки тисяч своїх громадян, але нічого важливого і значимого не досягнув. Це стало можливим завдяки хоробрості наших воїнів та хоробрості наших партнерів, які зняли обмеження на використання зброї поруч із кордоном. Чи призвело це до ескалації? Ні. Навпаки, це заблокувало спроби Путіна розширити війну. Чи відреагував якось Путін? Ні, - зауважив глава Української держави.

Він додав, що «ми можемо завершити цю війну завдяки дипломатичним зусиллям та зброї».

Чим більш потужним буде ППО, тим більш безпомічним буде Путін, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, Наводив російські «КАБи» на позиції Сил оборони: затримано 49-річного прихильника рашизму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Loading...
Load next