В Іспанії затримали трьох проросійських хакерів

В Іспанії затримали трьох проросійських хакерів

Іспанська Цивільна гвардія сьогодні повідомила про затримання трьох людей за ймовірну причетність до кібератак на держустанови та стратегічні сектори Іспанії та країн НАТО.

Про це повідомляє Europa Press.

Хакерів затримали на Балеарських островах та в Андалусії. В їхніх будинках провели обшуки та вилучили комп'ютерні та документальні матеріали.

Слідство вважає, що затримані належать до хакерської групи NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та проголосила своєю метою «реагувати на ворожі та відверто антиросійські дії західних русофобів».

Основною діяльністю групи було здійснення DDoS-атак на сайти державних та приватних організацій країн, які підтримують Україну.

Минулого місяця про кібератаку з боку NoName057(16) заявив підрозділ General Dynamics, а також компанія Santa Barbara Systems, що базується в Іспанії та займається ремонтом танків Leopard для постачання в Україну.

Розслідування стосовно затриманих в Іспанії хакерів координує спеціалізована прокуратура. Цивільна гвардія Іспанії також оголосила, що продовжує розслідування за декількома напрямками, щоб продовжити ідентифікацію учасників атак.

Нагадаємо, Блінкен: Україна зможе вистояти без підтримки США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись Нова кібератака групи Armageddon на державні органи України: яких листів варто остерігатись
Відкриття електронного листа призведе до можливості хакерів отримати повний контроль над вашим комп'ютером.
"У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ "У нас немає однозначного рішення про членство України в НАТО" - Столтенберґ
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ визнав розчарування українців у зв’язку з обіцянкою членства в НАТО у 2008 році, яка через 13 років залишається невиконаною.
Loading...
Load next