Японія вперше запровадила санкції проти ізраїльських поселенців на Західному березі

Японія вперше запровадила санкції проти ізраїльських поселенців на Західному березі

Японський уряд уперше вирішив застосувати санкції до чотирьох ізраїльських поселенців на Західному березі Йордану за насильство над палестинцями і заморозила їх активи на території Японії.

Про це повідомляє Kyodo.

Як зазначив на пресконференції речник уряду Японії Йошімаса Хаяші, на цей крок Токіо вирішив піти на тлі різкого зростання насильства на окупованому Ізраїлем Західному березі річки Йордан.

Проблема стає серйозною, - заявив Хаяші.

За його словами, стурбованість японської сторони викликають повідомлення про насильство та погрози радикально налаштованих поселенців-ізраїльтян щодо палестинської громади, включаючи випадки, коли палестинці вимушені були втікати зі своїх будинків.

Працюючи разом із міжнародною спільнотою, включно з країнами «Групи семи», ми продовжуватимемо настійно вимагати від ізраїльського уряду повністю припинити поселенську діяльність на Західному березі Йордану, - сказав Хаяші.

Уряд Ізраїлю реалізовує програму заселення ізраїльтянами Західного берега, палестинської території, окупованої Ізраїлем після арабо-ізраїльської війни 1967 року.

Японія вважає, що ізраїльська поселенська діяльність порушує міжнародне право і підриває рішення ООН про «дві держави», яким передбачається створення поряд із Ізраїлем незалежної держави Палестина.

Нагадаємо, В Італії знову сталося виверження вулкана Етна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next