Сирський: рф не досягла жодного суттєвого прогресу на полі бою

Сирський: рф не досягла жодного суттєвого прогресу на полі бою

Російська армія не досягла жодного істотного прогресу на полі бою, назвавши успіхи ворога тактичними, а не оперативними проривами.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю The Guardian.

Під час свого першого інтерв’ю іноземному виданню на посаді головнокомандувача ЗСУ Сирський описав повзучі перемоги Росії як «тактичні» - локальні досягнення, а не «оперативний» прорив, наприклад, захоплення великого міста.

 У принципі, ворог не досягнув жодного істотного прогресу, - заявив Сирський.

Він додав, що довжина лінії фронту становить 3700 км, тоді як активні бойові дії велися вздовж 977 км, що «вдвічі більше довжини кордону між Німеччиною та Францією».

Сирський визнав, що росіяни набагато краще забезпечені ресурсами: вони мають більше танків, БМП та солдатів. За його словами, чисельність армії РФ зросла до 520 тисяч осіб зі 100 тисяч на початку вторгнення, тоді як до кінця 2024 року кількість російських військових має сягнути 690 тисяч людей.

Із 2022 року кількість російських танків зросла вдвічі - із 1700 до 3500 одиниць. Водночас артилерійський систем у росіян стало більше утричі, а бронетранспортерів побільшало із 4500 до 8900 одиниць.

Що стосується обладнання, то тут співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь. Противник має значну перевагу у силах і засобах. Тому для нас питання постачання, питання якості дійсно стоїть на першому плані, – додав головнокомандувач.

Сирський вважає можливим зупинення просування Росії на лінії фронту. За його словами, це, насамперед, залежить від мужніх солдатів та офіцерів української армії. Досить часто «стійкі та героїчні» українські підрозділи перемагали більші ворожі угруповання, додав головнокомандувач.

На питання щодо планів Москви здійснити ще один наступ на півдні Запорізької області Сирський відповів, що якщо це станеться, «ми зможемо дати їм хорошу відповідь».

Нагадаємо, Унаслідок дронових атак РФ рятувальні підрозділи щотижня втрачають 2-3 одиниці техніки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next