У кіберполіції дали поради військовим щодо соцмереж та месенджерів

У кіберполіції дали поради військовим щодо соцмереж та месенджерів

Військовим варто взагалі вимкнути засоби геолокації на своїх пристроях і загалом мінімізувати послуговування месенджерами та соцмережами для переписок між собою.

Про це повідомив заступник начальника управління оперативного забезпечення та аналізу Департаменту кіберполіції Нацполіції України Віталій Кузьменко.

За словами фахівця, насправді базових правил кібербезпеки та кібергігієни фактично рекомендовано дотримуватися усім (налаштування складних паролів, двофакторна аутентифікація тощо).

Але саме військові можуть бути цільовими особами, на яких може впливати ворог. Військові дійсно мають ретельніше ставитися до своєї кібергігієни, кібербезпеки у цілому. З моєї точки зору, я б порадив мінімізувати публікацію тих чи інших фото, які, зокрема, стосуються саме військової тематики. Це і про налаштування приватності месенджерів, про закриття свого мобільного номера. Мінімізувати... взагалі - фактично вимкнути застосування засобів геолокації, мінімізувати загалом застосування месенджерів та соцмереж для переписки між військовими, - сказав він.

Представник кіберполіції заявив, що, якщо говорити про безпеку месенджерів, то військовим так чи інакше варто послуговуватися тими, які застосовують наскрізне шифрування.

І не варто пересилати будь-які персональні дані, - порадив Кузьменко.

Відповідаючи на питання, чи існує золота середина для громадян у контексті того, щоб можна було послуговуватися інтернетом і не бути при цьому жертвою російських хакерів, кіберрозвідки РФ і так далі, він поінформував, що так чи інакше інтернет проникає фактично у будь-які сфери життя людей.

Говорити про те, що абсолютно видалитися, видалити всі повідомлення - маються на увазі публікації, фото тощо - мабуть у цьому немає критичної необхідності. Варто розуміти, а що дійсно можна публікувати, а що ні. Якщо говорити у розрізі вашої особистої безпеки, то найкращим правилом, зрештою, буде мінімізувати публікацію саме вашої персональної інформації, - сказав представник кіберполіції, звертаючись до українців.

Нагадаємо, Через «Дію» вже забронювали понад 55 тисяч працівників українських підприємств

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото) На Донбасі загинув український боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" з Кривого Рогу (фото)
Сьогодні на Донбасі загинув 37-річний боєць 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка. Чоловік призвався на службу у січні 2021 року, це була його перша ротація.
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next