СБУ затримала ділків, які продавали криміналітету трофейні кулемети та вибухівку

СБУ затримала ділків, які продавали криміналітету трофейні кулемети та вибухівку

Служба безпеки разом із Національною поліцією запобігла незаконному продажу зброї та боєприпасів у трьох регіонах України.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті комплексних заходів у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях «на гарячому» затримано 5-х організаторів нелегального бізнесу. Зловмисники намагалися продати криміналітету зразки бойових засобів ураження, знайдених на місцях колишніх боєзіткнень.

Серед вилученого у фігурантів – російські кулемети «Печеніг» та «Корд», автомати АК-12, арсенал протитанкових гранатометів та вибухівка.

На Київщині затримано представника добровольчого формування територіальної громади столиці, який торгував трофейним озброєнням. Фігурант підшукував потенційних клієнтів на тематичних інтернет-форумах, а також через власні зв’язки у кримінальних колах.

Для зберігання засобів ураження ділок використовував покинуту недобудову на околицях Києва. Правоохоронці затримали зловмисника на спробі нелегального збуту автомата АК-74 та чотирьох бойових гранат.Під час огляду схрону та обшуків за місцем проживання затриманого додатково вилучено:

  • 4 кг вибухівки з електродетонаторами;
  • більше ніж 20 гранатометних пострілів;
  • 16 бойових гранат;
  • 2 автомати Калашникова;
  • 2 пістолети, серед них системи Макарова;
  • понад 2 тис. набоїв різного калібру.

На Донеччині затримано ще двох ділків, які торгували трофейним озброєнням у прифронтових районах області.

Одного із фігурантів затримали, коли він намагався отримати 32 тис. доларів за продаж цілого арсеналу засобів ураження. Серед них: великокаліберні кулемети «Утьос» та «Корд», снайперська гвинтівка Драгунова та протитанковий ракетний комплекс «Фагот».

Одночасно поблизу передової було затримано іншого фігуранта, який «домовлявся» про збут ще однієї партії зброї.

У Дніпрі затримано колишнього співробітника розформованої міліції та його спільника, які хотіли підпільно продати російський великокаліберний кулемет «Печеніг» та чотири автомати Калашникова.

Усім п’ятьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років тюрми.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next