Друга річниця теракту в Оленівці: бійці полку «Азов» закликали розповісти світу про трагедію

Друга річниця теракту в Оленівці: бійці полку «Азов» закликали розповісти світу про трагедію

Бійці 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» НГУ в день другої річниці теракту в Оленівці закликали розповісти світу про цю трагедію.

Про це йдеться у звернені, опублікованому на каналі полку «Азов».

У день другої річниці теракту в Оленівці ми закликаємо вас розповісти світу про цю трагедію. Приєднуйтеся до вшанування пам'яті жертв російського злочину. Залучайте українську і міжнародну аудиторію, - йдеться у повідомленні.

В «Азові» нагадали, що в ніч з 28 на 29 липня два роки тому окупанти підірвали барак в колонії Оленівки під Донецьком з полоненими азовцями. Внаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, ще 130 – зазнали поранень.

Поранені азовці виносили тіла побратимів. Тих, кого можна було врятувати, окупанти кидали помирати. Оленівка – це злочин проти людяності, порушення всіх можливих правил ведення війни і поводження з військовополоненими, - заявили в «Азові».

Там підкреслюють, що росіяни спираються на коротку пам'ять світової спільноти, на забуття її злочинів і власну пропаганду.

Кожне поширення важливе. Чим більше людей дізнається про злочин окупантів, тим менше шансів у РФ уникнути покарання. Розкажи про Оленівку. Приєднуйся до вшанування пам'яті жертв теракту, - закликають бійці у своєму зверненні до людей.

Нагадаємо, Понад 75% поранених військових повертаються у стрій - МОУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next