Президент Фінляндії вважає, що настав час для початку переговорів між Україною і росією

Президент Фінляндії вважає, що настав час для початку переговорів між Україною і росією

Президент Фінляндії Александр Стубб вважає, що зараз Україна перебуває у сильнішій позиції, ніж кілька місяців тому, і це гарний момент для початку переговорів.

Таку думку він висловив у інтерв'ю виданню Le Monde.

Ми дійшли до того моменту, коли переговори мають розпочатися. Реальність така, що якщо ви хочете залучити Китай і країни Глобального Півдня, Росія також має бути залучена, - сказав фінський лідер.

На його думку, Україні вдалося перехопити ініціативу в дискусійному процесі.

Зеленський правильно розігрує свої карти... Україна і Зеленський перебувають у набагато сильнішій позиції, ніж два місяці тому. Вони отримують озброєння та бюджети, необхідні для утримання своїх позицій, - вважає Стубб.

Водночас він наголосив, що початок переговорів не означає, що Україна має йти на поступки. "Потрібно розрізняти можливий дискусійний процес, який не є самоціллю, та власне мир", - підкреслив президент Фінляндії.

За його словами, шлях до миру зрозумілий - Росія має вивести війська з території України. Але, на його переконання, не можна ставити це як попередню умову.

Для початку треба переконати Глобальний Південь, що те, що робить Росія, - це імперіалізм. В їхніх інтересах зупинити цей конфлікт... Китай міг би зробити багато, щоб зупинити бойові дії, тому що він перебуває в сильній позиції щодо Росії, - переконаний Стубб.

Він наголосив, що Путін уже зробив найбільшу геополітичну і тактичну помилку в новітній історії, коли переоцінив власні військові спроможності і недооцінив можливості України та єдність Заходу.

Нагадаємо, Мешканці прифронтових громад зможуть безплатно заготовляти дрова: уряд затвердив постанову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Loading...
Load next