Лубінець пояснив, що буде з колаборантами, якщо обмін не відбувся

Лубінець пояснив, що буде з колаборантами, якщо обмін не відбувся

Суд звільняє від покарання колаборанта, який бере участь у проєкті "Хочу к своим". Але, якщо обмін не відбувся, то суд за клопотанням прокурора приймає рішення про направлення цієї особи для подальшого відбування призначеного раніше покарання.

Про це повідомив український омбудсман Дмитро Лубінець.

За його словами, після того, як учасник проєкту написав заяву на обмін, і російська сторона готова забрати його, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ухвалює рішення про його передачу для обміну, а суд на основі статті 84-1 ККУ та за клопотанням прокурора приймає рішення про звільнення його від відбування покарання.

Після цього вже колишній засуджений під наглядом правоохоронних органів відбуває до місця проведення обміну і, власне, в ході обміну передається російській стороні. Якщо обмін не відбувся... У цьому випадку суд за клопотанням прокурора приймає рішення про направлення засудженого, звільненого від відбування покарання у зв'язку з його передачею для обміну як військовополоненого, для подальшого відбування призначеного раніше покарання, - заявив омбудсман.

Лубінець зазначив, що після цього засуджений під наглядом тих же правоохоронних органів повертається до місця відбування покарання.

Нагадаємо, У РФ не вистачає ресурсів для масштабного наступу на південному напрямку, - ОСУВ "Таврія"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next