NYT: Україна призиває в армію до 30 тисяч людей щомісяця

NYT: Україна призиває в армію до 30 тисяч людей щомісяця

Після ухвалення закону про посилення мобілізації у травні цього року Україна щомісяця набирає в армію до 30 тисяч людей. Це майже стільки ж, скільки щомісяця набирає російська армія.

Про це повідомляє New York Times, покликаючись на неназваних військових експертів, яким відома ця інформація.

Таке число удвічі перевищує показники останніх зимових місяців. А втім, видання вказує, що незалежно підтвердити таку інформацію не вдалося, а українська влада її офіційно не коментує.

Українські військові, з якими поспілкувалися журналісти NYT, стверджують, що ситуація з мобілізацією значно покращилася, як порівняти з кінцем 2023 року, однак це не задовільняє повністю потребу в людях. Разом із цим є надія, що до кінця поточного літа вдасться стабілізувати лінію фронту.

New York Times пише, що наразі чимало мобілізованих усе ще проходять навчання. А ті новобранці, які вже прибули на фронт, почасти є фізично неготовими до ведення бойових дій.

Нагадаємо, На війні в Україні загинув четвертий доброволець із Фінляндії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Loading...
Load next