Водій із полку «Азов» помер у російському полоні

Водій із полку «Азов» помер у російському полоні

Український військовополонений Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону.

Про це повідомляє Медіазона.

Інформацію про смерть військовополоненого оприлюднили під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону, який розглядає сфабриковану справу проти Іщенка та ще 23 «азовців». Документів, які підтверджують смерть підсудного, СІЗО суду ще не надало. Відповідно, точна дата і причина смерті також невідомі.

На сьогоднішньому засіданні суд закінчив розгляд «доказів у справі», але до дебатів не перейшов, щоб дочекатися документів про загибель Іщенка. Дебати мають відбутися 7 серпня.

Олександру Іщенку було 55 років, він був одружений. 25 лютого 2022 року вступив у територіальну оборону полку спеціального призначення «Азов» як військовий водій. Навесні 2022 року в Маріуполі він потрапив до російського полону, а потім став фігурантом кримінальної справи разом із ще 23 українцями.

Усі вони у різний час служили в «Азові» за контрактом або були вільнонайманими службовцями. Деякі з обвинувачених брали участь в обороні «Азовсталі», інші на момент російського вторгнення вже залишили службу та були затримані вдома. У справі також проходять дев'ятеро жінок, більшість із яких - кухарки, які готували їжу для військових «Азова». «Меморіал» визнав фігурантів цієї справи політв'язнями.

Нагадаємо, Укренерго закликає користуватися електроприладами з 11:00 до 15:00

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Азовсталь", усередині якого ховаються цивільні, продовжують обстрілювати (відео) "Азовсталь", усередині якого ховаються цивільні, продовжують обстрілювати (відео)
Тільки за минулу ніч там було здійснено 35 авіаударів.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next