Угорщина заблокувала спільну заяву від ЄС щодо Венесуели - Politico

Угорщина заблокувала спільну заяву від ЄС щодо Венесуели - Politico

Угорський уряд наклав вето на спільну заяву Європейського Союзу щодо ситуації у Венесуелі після президентських виборів у країні.

Про це повідомляє Politico.

За словами співрозмовників видання, країни ЄС хотіли ухвалити спільну заяву, у якій висловлювалося занепокоєння щодо результатів виборів у Венесуелі, але їм завадила позиція Будапешта.

Згодом високий представник ЄС Жозеп Боррель опублікував від свого імені заяву, в якій говориться, що «достовірні звіти внутрішніх і міжнародних спостерігачів свідчать про те, що вибори були затьмарені численними недоліками та порушеннями».

Розуміючи, що Угорщина, швидше за все, залишатиметься непоступливою, Боррель у вівторок виступив із новою заявою щодо ситуації у Венесуелі від свого імені замість спільної від ЄС.

Зазначається, що вето Угорщини підкреслює фундаментальний недолік у зовнішній політиці ЄС, згідно з якою рішення, включаючи потенційні майбутні санкції щодо Венесуели, повинні бути одностайно погоджені між 27 країнами блоку.

Це спонукало кілька країн, наприклад Німеччину, публічно виступати за прийняття зовнішньополітичних рішень кваліфікованою більшістю, а не одностайно.

Наразі в угорському уряді не прокоментували своє рішення.

Нагадаємо, Укренерго закликає користуватися електроприладами з 11:00 до 15:00

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next