Сьогодні РФ атакувала не тільки шахедами, а й невстановленими дронами та імітаційними цілями, – Ігнат

Сьогодні РФ атакувала не тільки шахедами, а й невстановленими дронами та імітаційними цілями, – Ігнат

Сьогодні вночі російська армія атакувала не тільки шахедами, а й невстановленими дронами та імітаційними цілями. Ця атака – 89 збитих дронів – стала за масштабами такою ж, як на початку року. Так, вночі 1 січня 2024 року було збито 87 ударних БпЛА.

Про це повідомив комунікаційник Повітряних сил ЗС України, колишній начальник служби зв’язків з громадськістю і речник командування ПС ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Звісно, під час нічних атак ворог часто використовує різні типи БпЛА: передусім це 136/131-ші шахеди, а також БпЛА невстановленого типу, імітаційні (хибні цілі). Так, противник постійно удосконалюється, і може з’являтися щось нове.

Про такі застосування Повітряні Сили не раз повідомляли в офіційних зведеннях та коментарях. Тож нічого нового. Імовірно, що і цієї ночі серед уламків шахедів, будуть знайдені ударні БпЛА інших типів. Це нічого не змінює – все треба знищувати усіма доступними засобами, головне – ефективно та раціонально, – написав Ігнат на ФБ.

Він також додав, що під час ведення протиповітряного бою уночі тип цілі визначається за її параметрами: висота, швидкість, а також за візуальними та акустичними даними.

Точно встановити, що це за дрон чи ракета можливо після дослідження уламків, – написав офіцер.

Нагадаємо, УЗ відзавтра збільшить кількість жіночих купе

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next