Іран заарештував десятки людей після вбивства лідера ХАМАСу - NYT

Іран заарештував десятки людей після вбивства лідера ХАМАСу - NYT

Іран заарештував понад два десятки людей, зокрема двох офіцерів розвідки та військових чиновників, після вбивства одного з лідерів ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на іранських чиновників, знайомих з перебігом розслідування.

Як зазначається, арешти високопоставлених осіб відбулися у відповідь на «величезну і принизливу прогалину в системі безпеки», що уможливила вбивство Ханії, який очолював політичний офіс ХАМАСу в Катарі і перебував у Тегерані на інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана.

NYT зауважує, що така реакція на вбивство Ханії підкреслює, «наскільки руйнівним провалом у сфері безпеки для іранського керівництва стало те, що вбивство сталося в резиденції в столиці країни, яка ретельно охороняється, за кілька годин після церемонії приведення до присяги нового президента країни».

Сприйняття того, що Іран не може захистити ані свою батьківщину, ані своїх ключових союзників, може стати фатальним для іранського режиму, тому що це, по суті, сигналізує його ворогам, що якщо вони не можуть повалити Ісламську Республіку, то вони можуть її обезголовити, - додає директор Міжнародної кризової групи по Ірану Алі Ваез.

За словами співрозмовників видання, розслідування взяло на себе спеціалізоване розвідувальне крило Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР), що, зокрема, шукає підозрюваних, які приведуть його до групи агентів, що спланували і здійснили вбивство Ханії.

КВІР ще не оприлюднив подробиць арештів чи розслідування вибуху. Однак пообіцяв «сувору помсту», як і верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, який віддав наказ завдати удару по Ізраїлю у відповідь.

Нагадаємо, Росія хотіла постачати зброю бойовикам-хуситам - CNN

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next