Кулеба знову вирушає в африканське турне

Кулеба знову вирушає в африканське турне

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 4 серпня розпочинає своє четверте африканське турне, під час якого відвідає Малаві, Замбію та Маврикій.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

4-8 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію, - йдеться у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що всі три країни глава МЗС відвідає вперше в історії. Четверте африканське турне українського міністра має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки.

У Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї Кулеба проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими та культурними колами.

Як зазначають в МЗС, у центрі зустрічей буде розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги та інтересів. Однією з ключових тем стане участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу.

Повідомляється, що особливим акцентом переговорів глави МЗС у Малаві стане важлива роль України в забезпеченні продовольчої безпеки: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма Grain From Ukraine.

У Замбії Кулеба обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичного діалогу та співпраці в межах міжнародних організацій.

У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій та участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні України, зауважили в МЗС.

Нагадаємо, ЗМІ: Українські військові у Малі навчають туарегів керувати дронами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next