Пріцкер назвала п'ять умов для відбудови України

Пріцкер назвала п'ять умов для відбудови України

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер представила план із п'яти умов, які мають забезпечити успішне економічне відновлення України.

Як повідомляє Голос Америки, про це вона сказала під час виступу в інституті Брукінс у Вашингтоні.

На думку Пріцкер, передусім Україні потрібно терміново розвинути урядове планування єдиного проєкту відновлення із підходом. На її переконання, відсутність координації між різними відомствами гальмує процес відновлення. Для реалізації цього пункту мають бути залучені технічні експерти, інженери, планувальники, менеджери програм, які можуть працювати разом із державними службовцями.

Після створення єдиного проєкту реконструкції України потрібні будуть команди, готові підготувати проєкти для інвестування та реалізації. Спецпредставниця США зазначила, що міжнародне співтовариство та приватний сектор надаватимуть технічну підтримку — Світовий банк та Європейський інвестиційний банк уже це роблять, — щоб розширити список інвестиційних проєктів з десятків до сотень. Водночас український уряд може використовувати диджиталізацію, щоб підвищити прозорість і забезпечити обізнаність зацікавлених сторін.

Третьою умовою, на думку Пріцкер, є продовження антикорупційних реформ в Україні, що важливо для масштабних інвестицій і процвітання економіки.

Спецпредставниця США переконана, що світ має виділити більше капіталу для інвестування в Україну. За її словами, страхування має вирішальне значення для залучення великих інвесторів. Вона закликає комерційні та інвестиційні банки диверсифікувати оцінки ризиків воєнного страхування на різних територіях України, залежно від того, наскільки вони постраждали від війни.

Важливою передумовою успішного відновлення країни Пріцкер вважає повернення українців з-за кордону. Нині Україна не має робочої сили, необхідної для реконструкції. На думку Пріцкер, Україні потрібно підготуватися до фізичних, психологічних та соціальних потреб своїх громадян, які повертаються. Крім того, необхідно буде залучати робочу силу стратегічно і перенавчати жінок для роботи на позиціях, які історично займали чоловіки.

Пріцкер вважає, що таке бачення України — амбітне, але досяжне, і світ має допомогти Києву втілити «українську мрію» в реальність. Однак країна має взяти ініціативу щодо відновлення у свої руки.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Кількість бойових зіткнень зросла до 72

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next