СБУ оголосила підозру полковнику РФ, який керував ракетними ударами по енергосистемі України

СБУ оголосила підозру полковнику РФ, який керував ракетними ударами по енергосистемі України

Служба безпеки України заочно оголосила підозру російському полковнику Олегу Скітському, під командуванням якого загарбники атакували українську енергосистему ракетами Х-101.

Про це повідомила СБУ.

Скітський є командиром 121-го важкого бомбардувального полку Військово-повітряних сил Росії.

Встановлено, що за наказами полковника його підлеглі здійснювали масовані повітряні атаки на енергосистему України. Основними цілями були ключові енергогенерувальні підприємства й електропідстанції у Київській, Житомирській, Кіровоградській та Вінницькій областях.

Для ураження енергооб’єктів загарбники підіймали в повітря ракетоносці-бомбардувальники Ту-95, із яких випускали по Україні стратегічні крилаті ракети Х-101.

Унаслідок ворожих обстрілів були загиблі та десятки поранених серед цивільного населення, житлові будинки, лікарні, школи та дитячі садки масово опинялися знеструмленими в холодну пору року.

СБУ зібрала на Скітського доказову базу. Йому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України – порушення законів та звичаїв ведення війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Тривають комплексні заходи для притягнення фігуранта до відповідальності.

Нагадаємо, Байден скликав засідання з нацбезпеки через ймовірну атаку Ірану на Ізраїль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next