Коломойському змінили раніше оголошену підозру - БЕБ

Коломойському змінили раніше оголошену підозру - БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про зміну раніше оголошеної підозри бізнесмену Ігорю Коломойському. 

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зокрема були внесені зміни та додані уточнені механізми вчинення злочинів. Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення Коломойським 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані, - йдеться в повідомленні. 

У тексті нового документа зазначається, що частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд грн.

Також детективи довели факт організації заволодіння Коломойським понад 3,3 млрд грн АТ «Укрнафта» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались. 

Надалі отримані незаконним шляхом 5,3 млрд грн олігарх легалізував, наголосили в БЕБ. 

Таким чином Коломойському оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває. 

Наразі готується відкриття матеріалів кримінального провадження стороні захисту, додали у відомстві.

Нагадаємо, Застосунок «Армія+» менш ніж за добу завантажили 20 тисяч разів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського
Спершу стало відомо про двох постраждалих внаслідок стрілянини на Голосіївському проспекті - стрілок поранив поліцейського та цивільного чоловіка. Однак, згодом виявилось, що внаслідок збройного інциденту постраждало троє осіб.
Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео) Псевдополітологу Глібу Ляшенку оголосили підозру в державній зраді (відео)
Він неодноразово поширював у соцмережах антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України.
Loading...
Load next