РФ нарощує використання північнокорейських балістичних ракет KN-23, — Defense Express

РФ нарощує використання північнокорейських балістичних ракет KN-23, — Defense Express

Росія після паузи в п’ять місяців поступово нарощує використання балістичних ракет KN-23 з Північної Кореї.

Про це повідомляє видання Defense Express.

Зокрема, згідно з повідомленням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, у ніч на 11 серпня російські війська використали для удару по Україні чотири такі ракети. Уламки такої ракети впали в Броварському районі Київській області, зруйнувавши приватний будинок, внаслідок чого загинули 35-річний чоловік та його чотирирічний син, а ще троє людей отримали поранення.

Перший епізод застосування цього зразка ракетного озброєння після тривалої паузи відбувся 31 липня, КN-23 з КНДР не долетіла до цілі.

Наступний епізод застосування цих ракет мав місце 6 серпня цього року, тоді одна з північнокорейських KN-23, що впала під Броварами, розвалилась у повітрі.

Defense Express припускає, що паузу в п’ять місяців ворог міг використати для робіт з доопрацювання KN-23 або ж для напрацювання нової тактики використання цього озброєння для ударів по Україні.

Як відомо, офіційна назва ракети — Hwasong-11Ga. Вона нагадує російську ракету “Іскандер-М”.

Зафіксована максимальна дальність пуску — до 690 кілометрів, бойова частина важить 500 кілограмів. Ракета здатна маневрувати.

Росія вперше застосувала її проти України під час атак 29 грудня 2023 року на Запоріжжя та 2 січня 2024 року під час удару по Харкову.

Нагадаємо, В Ірландії вилучили вантаж із канабісом вартістю понад €16 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next