Польські винищувачі F-16 перехопили літак-розвідник рф над Балтійським морем

Польські винищувачі F-16 перехопили літак-розвідник рф над Балтійським морем

Польські винищувачі F-16 напередодні піднялися в небо на перехоплення російського літака-розвідника Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомило у вівторок Оперативне командування Збройних сил Польщі (DORSZ), пише PAP.

12 серпня 2024 року чергова пара польських F-16 здійснила перехоплення і візуальну ідентифікацію літака Російської Федерації, який виконував політ над Балтійським морем. Польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи польських територіальних вод, - йдеться у повідомленні.

Перехоплення іноземного літака військовою авіацією передбачає наближення і встановлення візуального і радіоконтакту з іноземним літаком, який, наприклад, наближається до польського повітряного простору і з ним немає контакту. Таким чином пілоти винищувачів можуть ідентифікувати літак і скерувати його на визначений маршрут польоту, а у випадку більш серйозних ситуацій, наприклад, змусити його приземлитися в конкретному аеропорту.

За останні місяці випадки перехоплення російських літаків у Балтійському регіоні польськими або союзницькими винищувачами траплялися кілька разів. Востаннє командування повідомляло про таку ситуацію в травні. Російські розвідувальні літаки регулярно здійснюють польоти над Балтійським морем, злітаючи переважно з баз в районі Кенігсберга.

Контроль за діяльністю російської авіації в регіоні здійснює, серед іншого, місія НАТО з патрулювання повітряного простору Балтії, в рамках якої літаки Альянсу з баз у Мальборку, литовському Шяуляї і естонському Амарі патрулюють простір над країнами Балтії і саму Балтику.

Нагадаємо, Правоохоронці трьох країн викрили шахрайський колцентр з мільйонними оборотами

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next