Міноборони Іспанії: Україна сама вирішує, як використовувати отриману зброю

Міноборони Іспанії: Україна сама вирішує, як використовувати отриману зброю

Міністерка оборони Маргарита Роблес заявила у п’ятницю, що їй невідомо, чи використовують ЗСУ іспанську техніку під час операції у Курській області, зауваживши, що Україна сама визначає, як і коли використовувати техніку, надану Іспанією.

Про це вона заявила під час візиту до штабу НАТО у Валенсії 16 серпня, повідомляє The Kyiv Independent із посиланням на EFE.

Це війна, і тому Україна буде використовувати те обладнання, яке вважає за необхідне, у будь-який момент, – сказала Роблес, зазначивши, що зброя, яку Іспанія надає Києву, є оборонною.

Водночас очільниця іспанського Міноборони додала, що вона не має інформації про те, чи використовують українські військові техніку, надану Іспанією, під час наступу в Курській області.

Роблес також запевнила, що Україна «завжди матиме підтримку Іспанії», так само як і підтримку НАТО.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення нового голови Тернопільської ОВА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next