Зеленський: Україна посилюватиме дипломатичну присутність в азійському просторі

Зеленський: Україна посилюватиме дипломатичну присутність в азійському просторі

Україна готова долучитися до глобальних безпекових процесів як захисник міжнародного порядку і в цьому контексті буде посилювати дипломатичну присутність в азійському просторі.

Про це Володимир Зеленський сказав на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога».

Увесь азійський простір і регіон Тихого океану зараз є одним із тих центрів подій, де вирішується, якими будуть наступні десятиліття. Україна має свій погляд на глобальний розвиток, і це повинен бути виключно мирний розвиток у межах системи світового порядку, заснованого на правилах. Україна готова долучитися до відповідних процесів як донор безпеки й захисник міжнародного порядку. Ми будемо посилювати нашу дипломатичну присутність в азійському просторі, - сказав він.

У цьому контексті Президент підкреслив, що Україна та Японія досягли справжнього стратегічного партнерства, і така модель відносин має стати взірцевою.

Стосовно Латинської Америки Зеленський відзначив дуже добрі результати в роботі з такими країнами, як Чилі та Аргентина, а також із державами Карибського басейну. Він підкреслив, що Україна має нарощувати співпрацю, тож завдання відповідних послів і працівників МЗС – реалізувати українську ініціативу проведення саміту Україна – Латинська Америка.

Глава держави також зауважив, що в африканському регіоні «потрібні міцні партнерства з тими, хто поважає міжнародне право». За його словами, Україні потрібна економічна та безпекова взаємодія з Африкою, а також пряма дипломатична робота, зокрема у форматі форуму Україна – Африка, який має відбутися.

Зеленський зазначив, що в Чорноморському регіоні українська дипломатія має «працювати з усіма партнерами так, щоб це був регіон, вільний від російської військової загрози». Йдеться про зміцнення таких ініціатив, як «Зерно з України», Кримська платформа, та двосторонню співпрацю в регіоні.

Євроатлантика – кожен представник України повинен працювати для того, щоб зміцнювалось розуміння: НАТО буде повноцінним тільки з Україною у своєму складі. Євросоюз – переговорний процес має бути саме таким динамічним, як це потрібно Україні, - додав Зеленський.

Нагадаємо, В одному з батальйонів рф на Курщині залишилося 30% боєздатного складу - "Атеш"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти У Таїланді назвали попередню причину смерті українського посла Андрія Бешти
Спершу поліція Таїланду заявила, що, за попередніми даними, ознак насильницької смерті посла України в Таїланді Андрія Бешти не виявлено. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня у віці 44 років.
В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті В Таїланді помер український посол Андрій Бешта: деталі смерті
Помер колишній посол України в Таїланді Андрій Бешта. Дипломат пішов із життя в ніч проти неділі, 30 травня.
Loading...
Load next