Уряд виділив ₴24 мільярди на закупівлю дронів - Шмигаль

Уряд виділив ₴24 мільярди на закупівлю дронів - Шмигаль

Кабінет Міністрів виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Уряд виконує доручення Верховного головнокомандувача і схвалює законопроєкт, що законодавчо утверджує існування Сил безпілотних систем. Вносимо відповідні зміни до закону про ЗСУ. Після голосування в Парламенті та підпису Президента процес правового оформлення нового роду військ буде завершений. Також сьогодні виділяємо 24 млрд грн на закупівлю безпілотників для Сил безпеки й оборони, - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що Україна у війні з Росією робить ставку на інновації, асиметричні відповіді та підходи.

Прем'єр-міністр також нагадав, що з ініціативи Президента Володимира Зеленського в структурі ЗСУ був створений окремий рід військ — Сили безпілотних систем. Він підкреслив, що Україна — перша держава у світі, яка завершує їх комплектування.

Сучасна війна неможлива без потужної армії дронів, яка діє ефективно та взаємодіє з іншими родами військ. У виробництві та застосуванні безпілотників Україна зробила справжній прорив. Державою вже законтрактовано 1 млн дронів, 500 українських компаній виробляють БПЛА, - додав він.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Від початку доби відбулося 78 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Знайшли алкоголь і метадон: деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото) Знайшли алкоголь і метадон: деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото)
Є ймовірність, що Поляков міг померти через одночасну дію на організм алкоголю та метадону. Проте, прокуратура запевняє, що поки щ не отримувала результатів експертизи.
Loading...
Load next