БЕБ виявило три ризикові тендери на більш як ₴89 мільйонів

БЕБ виявило три ризикові тендери на більш як ₴89 мільйонів

Бюро економічної безпеки у Полтавській області спільно з фахівцями робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Полтавській обласній військовій адміністрації перевірило 3 ризикові закупівлі вартістю понад 89 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ у вівторок, 20 серпня.

Управління капітального будівництва Полтавського міськвиконкому оголосило тендери на будівництво укриття для міської гімназії, ремонт шкільної їдальні та реконструкцію тиру у захисну споруду для ще однієї полтавської школи, – йдеться у повідомленні.

Під час інформаційно-аналітичної роботи аналітики встановили, що компанія-переможець всіх трьох тендерів фігурує у кількох кримінальних провадженнях.

Розслідування одного з них здійснюється за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів під час виконання аналогічних робіт. Замовником вищезгаданої публічної закупівлі є Управління капітального будівництва міськвиконкому.

У пресслужбі зазначають, що наразі аналітики територіального управління скерували замовнику листа про виявлені ризики та рекомендацією розірвати договори.

БЕБ нагадало, що на початку 2024 року за рекомендаціями аналітиків ТУ БЕБ Управління капітального будівництва Полтавської міської ради розірвало ризиковий договір з цією ж компанією. Тоді на капітальний ремонт Полтавської ДЮСШ з місцевого бюджету планували витрати 17,7 млн грн.

Нагадаємо, У Повітряних силах показали, як вночі збивали російський БпЛА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next