У Литві фіксують скорочення російських військ у Калінінградській області

У Литві фіксують скорочення російських військ у Калінінградській області

Командувач литовськими Збройними силами Раймундас Вайкшнорас заявив, що наразі спостерігається помітне скорочення російських сухопутних військ у Калінінградській області.

Про це повідомляє Delfi.

Командувач литовською армією пов’язує це з успішним наступом українських сил у Курській області РФ.

Щойно почалася війна в Україні, ми вже помітили, що з Калінінграда було перекинуто багато техніки… і частину особового складу. Тільки вони повернулися після ротації, і тепер видно, що йде достатнє скорочення, принаймні сухопутних військ, – сказав Вайкшнорас.

Однак, за його словами, розслаблятися не можна, оскільки Кремль продовжує спроби контролювати регіон Балтійського моря.

Але не будемо обманювати себе, так звана система A2/AD, що прикриває з повітря, у них сильна. І нічого там не змінилося. Вони, як і раніше, намагаються контролювати Балтійське море, як і раніше, намагаються контролювати цей регіон, тому ми також повинні зберігати пильність і стежити за тим, що там відбувається, – додав командувач.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль ще один населений пункт у Курській області - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
Loading...
Load next