Генштаб Естонії проаналізував початок Курської операції ЗСУ

Генштаб Естонії проаналізував початок Курської операції ЗСУ

Генштаб Сил оборони Естонії у своєму зведенні проаналізував початок наступальної операції Збройних сил України у російській Курській області.

Про це повідомляє ERR.

У зведенні естонського Генштабу йдеться, що Курська операція ЗСУ була здійснена традиційним методом: рано вранці, за підтримки артилерійського вогню, із застосуванням радіоелектронної боротьби для зменшення небезпеки для своїх підрозділів.

Унаслідок цих дій, за даними з відкритих карт, до 22 серпня під контролем ЗСУ перебуває приблизно 800-900 квадратних кілометрів території Курської області.

Естонські військові зазначають, що Росія продовжує перекидати свої частини у Курську область. Основна увага приділяється моторизованим піхотним підрозділам, які перекидаються з малоактивних ділянок фронту.

За даними з відкритих джерел, підрозділи однієї і тієї ж частини можуть розташовуватися як на Курському, так і на Харківському напрямках.

ЗСУ, як і раніше, утримують ініціативу в Курській області і продовжують знищувати і брати в полон російські підрозділи, додають у Генштабі Естонії.

За можливості ЗСУ перерізають сполучні шляхи. Так, наприклад, знищено вже третій міст через річку Сейм, яка з'єднує Рильськ, Курчатов і Курськ. Це не тільки ускладнює маневрування ЗС РФ, а й створює природну перешкоду для захисту флангів ЗСУ.

У зведенні наголошують, що на інших ділянках фронту ініціативу зберігає Росія.

На Донецькому напрямку окупаційні війська РФ продовжують рух на захід і перебувають на відстані приблизно 11 кілометрів від населеного пункту Покровськ, який є однією з можливих цілей. Просування за останній тиждень становить від 2 до 4 кілометрів.

Також імовірно, ЗС РФ увійшли в околиці населеного пункту Торецьк, що розташований на півдні від Часового Яру.

Нагадаємо, Споживання електрики в Україні знизилося - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Loading...
Load next