Зеленський і Шольц обговорили фінансування оборонної підтримки України

Зеленський і Шольц обговорили фінансування оборонної підтримки України

Президент Володимир Зеленський обговорив телефоном з кацлером ФРН Олафом Шольцом продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів РФ.

Про це повідомив Зеленський у соцмережі.

Подякував Німеччині за два з половиною роки лідерства. Для нас дуже важливо мати надійних друзів, які будуть з нами до досягнення справедливого й тривалого миру, - зазначив Зеленський.

Він поінформував про обстановку на лінії фронту та поточні потреби Сил оборони України, зокрема в бронетехніці й засобах ППО.

Принагідно обговорили продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів РФ, а також співпрацю й подальші контакти в межах "Рамштайну", - зазначив Зеленський.

Президент України висловив співчуття у звʼязку з трагедією в німецькому Золінгені під час фестивалю 23 серпня. Своєю чергою речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт повідомив журналістам, що під час телефонної розмови канцлер ФРН привітав Зеленського з Днем Незалежності і підтвердив постійну та непохитну солідарність з Україною.

За словами речника, обидва лідери погодилися з важливістю процесу, запущеного після швейцарського Саміту миру, та обговорили його продовження. Особливо важливим, на їхню думку, є залучення Глобального Півдня.

Нагадаємо, Україна вперше застосувала ракету-дрон «Паляниця» — Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Loading...
Load next