США модернізували для України РЕБ на F-16

США модернізували для України РЕБ на F-16

Американські військові поліпшили системи радіоелектронної боротьби для винищувачів F-16, які західні партнери надають Україні. 

Про це повідомив підрозділ Військово-повітряних сил США 350th Spectrum Warfare Wing​.

Цією модернізацією займалася американська 68 ескадрилья радіоелектронної боротьби (68 EWS) зі своїми данськими та норвезькими колегами. Як розповіли військові, підсистеми РЕБ вимагали перепрограмування, аби бути ефективними проти нових російських загроз.

Перед фахівцями постало дві проблеми: системи, що використовують на літаках F-16, які передають Україні, немає на озброєнні США, а також короткі терміни для оптимізації — відповідно до постачання самих винищувачів.

Більшість центрів перепрограмування сказали б “ніяк”, підходячи до цього завдання; це незрозуміла політика. Ми подивилися одне на одного і сказали: “Якщо не ми, то хто?” Ми найкращі люди для цього, — сказав головний інженер 68 EWS.

Фахівці зібрали досвідчених експертів і молодих інженерів, щоб перепрограмувати незнайому їм систему РЕБ. Команда за два тижні вивчила її, зокрема, декого відправили за кордон до лабораторії країни-партнера для спільної розробки та тестування системи. 

Там зазначили, що Україна є офіційним іноземним замовником послуг, тож підрозділ забезпечуватиме перепрограмування на основі відгуків від українців. Очільник 68 EWS наголосив, що лише F-16 із перепрограмованими комплексами не дозволять досягнути домінування в повітрі, але це може надати ситуаційну перевагу для досягнення цілей, які мають стратегічне значення та вплив.

Нагадаємо, Шпигунство на користь Росії: У Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next