В Одеському обласному ТЦК та СП відреагували на конфлікт між військовими, поліцією та цивільними

В Одеському обласному ТЦК та СП відреагували на конфлікт між військовими, поліцією та цивільними

В Одеському обласному ТЦК та СП відреагували на конфлікт, який стався у Пересипському районі міста між військовим, поліцейськими та цивільними. Відео конфлікту певні телеграм-канали поширили ввечері 29 серпня.

Своє офіційне повідомлення оприлюднив Одеський обласний ТЦК та СП.

29.08.2024 певні телеграм-канали розповсюдили відео силового конфлікту представника ТЦК та СП, представників Національної поліції та цивільних осіб у Переспиському районі міста Одеси.
Мобільна група оповіщення Пересипського РТЦК та СП міста Одеси, під час спільного патрулювання з представниками Національної поліції, звернулася до групи цивільних осіб з законною вимогою надати військово-облікові документи. Цивільні особи, які вживали алкогольні напої, відреагували агресивно через відсутність документів та виявили бажання використати фізичну силу проти військових. 
Правоохоронцям та військовим довелося чинити опір. Згодом, на місце події було викликано додатковий наряд поліції.
Зазначимо, що усі військовослужбовці ТЦК та СП проходять ретельний інструктаж перед роботою у мобільних групах оповіщення та не починають конфлікти першими.
Додамо, що агресивна поведінка цивільних осіб може бути кваліфікована як порушення ст. 431-1 Кримінального Кодексу України: «Образа честі та гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю», ст. 114-1 ККУ «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період».
Будь які конфлікти можна вирішити словами. Не давайте ворогу привід для інформаційних провокацій та не вірте на слово анонімним коментарям.
Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, усі військовозобов'язані мають мати при собі військово-облікові документи (у паперовій чи електронній формі) та пред'являти їх на вимогу поліції, військовослужбовців ТЦК та СП або прикордонників. Невиконання законних вимог представників державних органів та установ, уповноважених на перевірку військово-облікових документів, тягне за собою відповідальність, визначену Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» No 3633-IX, який набрав чинності 18 травня 2024 року.
Наразі керівництво Одеського ОТЦК та СП з'ясовує остаточні деталі конфлікту.

Нагадаємо, Обстріл підприємства у Сумах: загинуло дві жінки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Одещині військові потрапили в аварію: є постраждалі (фото) На Одещині військові потрапили в аварію: є постраждалі (фото)
За даними поліції, водій Lexus прямував зі знайомою в бік Одеси, але не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу. Внаслідок зіткнення постраждало 5 осіб.
Loading...
Load next