Монголія грубо порушила свої зобов’язання перед МКС - Кулеба

Монголія грубо порушила свої зобов’язання перед МКС - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Монголія порушила свої міжнародні зобов’язання, відмовившись арештувати воєнного злочинця Владіміра Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

За словами голови МЗС, після перших повідомлень про візит Путіна до Монголії реакція Києва була "сильною".

Ми послали їм (Монголії. – Ред.) чіткий сигнал напередодні візиту. Його проігнорували. Ми послали чіткий сигнал після того, як візит почався. Схоже, його теж ігнорують, – додав він.

Кулеба зазначив, що влада України обговорюватиме, зокрема й і з міжнародними партнерами, подальші дії після візиту воєнного злочинця в Монголію.

Судячи з того, що я побачив, Монголія вирішила грубо порушити свої зобов'язання за Римським статутом, – констатував міністр.

Візит Путіна до Монголії 3 вересня став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт через причетність до викрадення українських дітей.

Нагадаємо, Норвегія виділила €48 млн на безпілотники та ППО для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна Кулеба заявив, що Україна вітає пропозицію президента Туреччини стати посередником у переговорах Зеленського та Путіна
20 січня Ердоган заявив, що Анкара хоче організувати зустріч президентів України та РФ, оскільки їхні відносини «засмучують Туреччину».
Loading...
Load next