На затонулій супер'яхті техномагната Лінча можуть бути конфіденційні розвіддані

На затонулій супер'яхті техномагната Лінча можуть бути конфіденційні розвіддані

На затонулій супер’яхті Bayesian загиблого британського бізнесмена Майка Лінча можуть бути конфіденційні дані, пов’язані з низкою західних спецслужб. 

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

Як вказує видання, водолази, які обстежують уламки яхти, попросили посилити охорону судна через побоювання, що конфіденційні дані можуть зацікавити іноземні уряди. На борту є водонепроникні сейфи, де зберігаються два сильно зашифровані жорсткі диски із суворо секретною інформацією. Зокрема, може йтися про коди доступу. 

Спочатку місцеві правоохоронці побоювалися, що охочі можуть спробувати дістатися до уламків, аби знайти дорогі ювелірні вироби та інші цінні предмети, які досі є на борту яхти. Однак тепер вони стурбовані тим, що уламки, які, як очікується, знайдуть найближчими тижнями, також зацікавлять іноземні уряди, включно з Росією та Китаєм. Вони попросили, щоб яхту ретельно охороняли як над водою, так і під водою.

Лінч був пов'язаний із британськими, американськими та іншими спецслужбами через різні свої компанії, зокрема Darktrace — засновану ним компанію з кібербезпеки. Загиблий мільярдер також був радником британських прем’єр-міністрів Девіда Кемерона і Терези Мей з питань науки, технологій та кібербезпеки під час їхнього перебування на посаді, ‒ йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна веде переговори про отримання винищувачів Gripen та Eurofighter

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next