Китай постачає РФ 60% компонентів для зброї - Власюк

Китай постачає РФ 60% компонентів для зброї - Власюк

Україна вважає Китай найбільшою проблемою, адже більшість компонентів у російській зброї на полі бою в Україні китайського виробництва.

Про це повідомляє Reuters.

Якщо взяти всі звичайні види озброєння та порахувати іноземні компоненти, то близько 60% надходитимуть із Китаю. У нас були тривалі обговорення з деякими виробниками з цього приводу. Я сказав би, що найбільша проблема — це КНР, — розповів радник президента України Владислав Власюк.

Росія використовує китайські компоненти в безпілотниках, системах спостереження та навіть ракетах. Частина компонентів також постачається із США, Нідерландів, Японії, Швейцарії та інших країн Заходу, попри санкції.

Євросоюз міг би збільшити зусилля, щоб припинити потік західної продукції до РФ, зазначив Власюк. Наприклад, вжити заходів проти російської атомної компанії "Росатом".

Росатом... ми вважаємо, що вона (Росія) використовує свої мережі для постачання російської армії, - сказав він.

Наразі європейські столиці неохоче вдаються до будь-яких дій через домінування Росії у постачанні атомних електростанцій.

Також блок може націлитися на російську логістику, таку як аеропорти та морські порти, фінансові установи, які сприяють продажам.

Нещодавно США запровадили пакет санкцій щодо ІТ, який був дуже ефективним після набуття чинності на початку цього місяця, додав Власюк.

Нагадаємо, Президент Чехії: Україна має прийняти, що деякі території «тимчасово» опиняться під окупацією Росії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next