В Ізраїлі по всій території ввели надзвичайний стан

В Ізраїлі по всій території ввели надзвичайний стан

Ізраїльський уряд оголосив надзвичайний стан по всій країні після різкої активізації бойових дій між ізраїльською армією та «Хезболлою».

Про це повідомляє Yedioth Ahronoth.

У понеділок, 23 вересня, ввечері уряд Ізраїлю за пропозицією міністра оборони Йоава Галланта схвалив загальнонаціональний надзвичайний стан цивільної оборони.

НС діятиме до 30 вересня і надає командуванню Армії оборони Ізраїлю розширені повноваження, зокрема, вони можуть видавати оперативні попередження та інструкції для населення, незалежно від дій противника, і ефективно управляти потенційними загрозами.

Хоча сама по собі декларація про НС не накладає обмежень на цивільне населення, вона надає військовим і державним органам влади можливість вносити швидкі корективи, в тому числі надає міністру економіки повноваження залишати на своїх посадах працівників, які мають важливе значення для життєдіяльності країни.

У зв'язку з останніми подіями в конфлікті і високою ймовірністю нападів на цивільне населення по всій країні, ця декларація необхідна для керівництва цивільним тилом, - йдеться в документі.

У свою чергу начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві оголосив, що назва наступальної операції проти Хезболли в Лівані отримала назву «Північні стріли», зазначає Times of Israel.

Нагадаємо, Президент Чехії: Україна має прийняти, що деякі території «тимчасово» опиняться під окупацією Росії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next