Росії має програти - Дуда

Росії має програти - Дуда

У проблемних історичних питаннях між Польщею й Україною має статися "прорив", проте не у результаті "шантажу", оскільки це "нічого доброго" не принесе.

Таку думку висловив у інтервʼю Polsat News президент Польщі Анджей Дуда.

Дуда зазначив, що під час візиту до Нью-Йорка на 79-ту сесію Генасамблеї ООН у штаб-квартирі Організації він провів коротку зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

За його словами, лідери країн "перекинулися кількома словами", зокрема обговорили ситуацію на фронті, водночас вони не торкалися у розмові теми Волинської трагедії.

Однак, Дуда зазначив, що раніше неодноразово обговорював це питання із Зеленським.

Польський президент зауважив, що результатом цих розмов була, зокрема, спільна участь двох лідерів в екуменічному богослужінні у кафедральному соборі в Луцьку (у липні 2023 року – ред.), де вшановували жертв Волинської трагедії.

Це стало результатом спокійної і дуже зваженої роботи над цим питанням, – підкреслив він.

Також він розповів, що питання ексгумації жертв було предметом його розмови із Зеленським під час його візиту до Києва на річницю незалежності України.

Я сподіваюся, що до кінця мого президентства буде якийсь прорив у цьому питанні. З іншого боку, я не хотів би, щоб це відбувалося шляхом шантажу, який, на мою думку, не принесе добрих результатів, – сказав він. 

Нагадаємо, На Тернопільщині чоловік пошкодив могили військових

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next