Іран готується до удару по Ізраїлю балістикою у найближчі години

Іран готується до удару по Ізраїлю балістикою у найближчі години

Іран готовий розпочати повітряну атаку на Ізраїль у вівторок, 1 жовтня

Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією, яку журналісти отримали на правах анонімності, Іран готовий атакувати Ізраїль безпілотниками та балістикою вже у найближчі години. США поінформували Тель-Авів про підготовку іранців до удару.

Ціллю нової атаки Ірану стануть три військово-повітряні бази, а також штаб-квартира розвідки на північ від Тель-Авіва, яку вже було евакуйовано.

Будь-яка атака суттєво підвищить ризик тотальної війни між Ізраїлем та Іраном, включаючи його проксі на Близькому Сході. Протягом багатьох років дві країни вели тіньову війну, коли Іран прагнув знищити Ізраїль, а Ізраїль – притупити регіональний вплив Ірану, знищити його ядерну програму та скинути свій уряд. Тепер вони наближаються до прямої конфронтації, - зазначають у виданні.

Офіційні особи США вважають, що Іран завдасть атаки протягом наступних 12 годин. Ймовірно, після настання темряви в регіоні. 

Посольство США оголосило своїм співробітникам тривогу високого рівня, наказавши їм повернутися додому та підготуватися до бомбосховищ. В Ізраїлі запевнили, що ППО готова до відбиття атак.

Нагадаємо, Україна закликає Ізраїль та Ліван до максимальної стриманості

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next