Україна і Чехія спільно вироблятимуть 155-мм снаряди

Україна і Чехія спільно вироблятимуть 155-мм снаряди

Компанія «Українська бронетехніка» та Czechoslovak Group (CSG) уклали угоду про спільне виробництво 155-мм снарядів.

Про це повідомляє «Мілітарний» за підсумками Другого міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2).

Компанія “Українська бронетехніка” підписала пакет документів щодо співпраці з чеським холдингом Czechoslovak Group (CSG). Одна угода стосується постачання комплектуючих, а інша - ліцензування виробництва боєприпасів (передача технології та документації з виробництва артилерійських пострілів).

Відомо, що йдеться про виробництво стандартних 155-мм уламково-фугасних боєприпасів 155 MM HE M107, а також 155-мм боєприпасів дальністю 43 км з блоком Base Bleed та 155-мм боєприпасів дальністю 37 км з блоком Boat Tail. Крім цього, планується виробництво інших артилерійських пострілів, а також танкових пострілів натовського калібру.

Виробництво має розпочатися на початку 2025 року.

За словами керівника компанії “Українська бронетехніка” Владислава Бельбаса, наступного року планується виготовити близько 100 тис. боєприпасів, у 2026 році - понад 300 тис. Процес підготовки обладнання вже розпочався.

Частина боєприпасів виготовлятиметься в Україні, а частина - в Чехії, що дасть змогу компаніям збільшити обсяги виробництва та здешевити вартість готового пострілу.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з керівниками й топменеджерами провідних оборонних компаній світу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next