Сили оборони уразили ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М»

Сили оборони уразили ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М»

Сили оборони України уразили балістичними ракетами ATACMS російську радіолокаційну станцію «Небо-М». Це дозволить українським захисникам ефективно використовувати крилаті ракети Storm Shadow і SCALP-EG.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ Збройних Сил України завдали успішного удару балістичними ракетами ATACMS по російській радіолокаційній станції «Небо-М». Її знищення суттєво знижує здатність армії РФ виявляти, відстежувати і перехоплювати аеродинамічні та балістичні цілі, - йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначають, що знищення РЛС «Небо-М» створить сприятливий «повітряний коридор» для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG.

РЛС «Небо-М» є дуже складним об'єктом для ураження, який працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об’єктів. За наявною інформацією, у РФ залишилося 10 працюючих систем цього типу, вартість кожної з яких оцінюється у понад 100 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Влада Болгарії не має точних даних про російські активи в країні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next