Зеленський про візит нового Генсека НАТО та посилення оборони та спільної ППО перед зимою

Зеленський про візит нового Генсека НАТО та посилення оборони та спільної ППО перед зимою

Президент України Володимир Зеленський та новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте обговорили забезпечення далекобійності для України.

Про це Президент заявив під час свого відеозвернення.

Сьогодні в Києві з першим візитом був новий керівник НАТО Марк Рютте, і це знаковий його візит в Україну – одразу після набуття повноважень генсека Альянсу. І головне тепер реально наповнити такий пріоритет рішеннями. Зрозуміло, як важливо повністю виконувати кожну нашу домовленість із партнерами про оборонну підтримку. Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни. Всі в Альянсі розуміють, які є потреби, - сказав Зеленський.

Президент додав, що для України є важливою ППО, а також "справжній прогрес для спільного збиття російських ракет і дронів".

Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки у небі України і, зокрема, поруч із кордонами НАТО – наших сусідів – є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Те, що працює у небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі нашої частини Європи, в Україні, так само допомагаючи рятувати життя. Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика. Сьогодні ми говорили, зокрема, і про це із Марком Рютте, - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що Україна і надалі переконуватиме партнерів впроваджувати засоби для результативного захисту неба.

Зеленський додав, що "постійно на столі перемовин із нашими партнерами - питання запрошення для України в НАТО". За його словами, сьогодні з Рютте обговорювалися деталі наближення членства України в Альянсі. Президент зазначив, що тільки завдяки повній інтеграції України – чіткому нашому положенню у Євроатлантиці – "можна надійно прибрати стару й злочинну російську спокусу ламати порядок життя у Європі".

Геополітична визначеність для України та для всієї Європи є надзвичайною цінністю. Саме це – надійний фундамент миру, коли немає жодного недостатньо захищеного місця в безпековій архітектурі Європи, - зазначив він.

Нагадаємо, Міноборони перевірило роботу першого рекрутингового центру в Любліні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next