У вересні росіяни здійснили проти Сил оборони 250 атак із застосуванням хімічних боєприпасів

У вересні росіяни здійснили проти Сил оборони 250 атак із застосуванням хімічних боєприпасів

За вересень зафіксовано 250 випадків застосування російськими окупантами проти Сил оборони України спеціальних боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Про це повідомило командування Сил підтримки Збройних сил України.

Поруч із звичайними засобами вогневого ураження противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у якості засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу. За вересень 2024 року підрозділи радіаційної, хімічної, біологічної розвідки Сил підтримки ЗСУ зафіксували 250 таких випадків, – ідеться у повідомленні.

З початком повномасштабного вторгнення РФ підрозділи радіаційної, хімічної, біологічної розвідки здійснювали безпосередню фіксацію випадків застосування небезпечних хімічних речовин на полі бою.

З лютого 2023-го застосування росіянами небезпечних хімічних речовин набуло системного характеру. 24 вересня поточного року зафіксовано 4228 застосувань ворогом боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Цим РФ грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов’язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення, – наголосили в командуванні.

Нагадаємо, Завдали збитків на 34 млн грн: СБУ заявила про викриття у Дніпровській міськраді схеми розкрадання коштів із бюджету

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next