У Рівному викрили корупційну схему ухилення від мобілізації

У Рівному викрили корупційну схему ухилення від мобілізації

Правоохоронці ліквідували у Рівному масштабну корупційну схему ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами справи, оборудку організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. Серед них – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти від призову на підставі підроблених документів про наявність важких хвороб серця або нервової системи.

Вартість таких «послуг» становила від 15 до 20 тис. американських доларів з одного клієнта.

Для реалізації «схеми» фігуранти повністю фальсифікували історії хвороб ухилянтів, зокрема щодо перебування на стаціонарному лікуванні. У подальшому на підставі цих документів представники лікарсько-консультативних та медико-соціальних експертних комісій готували висновки про непридатність «хворих» до військової служби.

Для пошуку потенційних клієнтів організатори оборудки використовували напрацьовані зв’язки агентства нерухомості. Отримані «прибутки» розподіляли між усіма учасниками злочинів.

За результатами комплексних заходів правоохоронці затримали трьох організаторів схеми під час передачі 16 700 доларів США від нового ухилянта.

При обшуках у фігурантів виявлено понад 14 млн грн, ймовірно одержаних незаконним шляхом. Також вилучено підроблені медичні висновки, чорнові записи, мобільні телефони та комп'ютерну техніку із доказами злочинів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Вони перебувають під вартою, їм загрожує до 5 років тюрми.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції, у тому числі ухилянтів, які скористалися «послугою».

Нагадаємо, Публічні кошти від держави: хто з впливових осіб отримує мільйони гривень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР” Поблизу лінії розмежування на Донбасі СБУ затримала розвідника “ДНР”
Працівники Служби безпеки України затримали проросійського бойовика - уродженця Горлівки, який намагався отримати інформацію про українських військових.
Loading...
Load next