Україна формує новий армійський корпус, – ЗМІ

Україна формує новий армійський корпус, – ЗМІ

Збройні сили України продовжують переходити на корпусну структуру управління — в Сухопутних військах триває формування четвертого армійського корпусу.

Про це пише видання Ukrainian Military Pages з посиланням на власні джерела у військовому відомстві.

Видання нагадує, що в Сухопутних військах вже є три армійські корпуси — 9, 10 та 11 (колишній Корпус резерву), наразі триває формування четвертого.

Ще по одному корпусі у Десантно-штурмових військах (Корпус швидкого реагування) та Морській піхоті Військово-Морських сил ЗС України.

Кожен з армійських корпусів об’єднує 4-5 механізованих (штурмових, піхотних) бригад, розвідувальний полк або батальйон та інші окремі підрозділи бойового та тилового забезпечення. Командує корпусом — генерал-майор, начальник штабу та заступник — бригадні генерали. Загалом в командуванні кожного корпусу три генерали.

Нагадаємо, У Києві та Херсоні адвокати та посадовці ТЦК «заробляли» на ухилянтах

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next