В Україні відкрили ще один табір для російських військовополонених

В Україні відкрили ще один табір для російських військовополонених
В Україні відкрили новий табір для російських військовополонених – "Центр-5", у якому створено спеціальні умови для тримання військовополонених із пораненнями, зокрема ампутантів і лежачих.

Оскільки кількість росіян, які щомісяця здаються в полон ЗСУ, значно перевищує кількість тих, кого Росія повертає в межах обмінів, місця тримання військовополонених в Україні дуже швидко заповнюються

Про це повідомляє пресслужба державного проєкту Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить".

Умови в "Центр-5" відповідають усім вимогам міжнародного гуманітарного права: окремі спальні місця, триразове гаряче харчування, душові з гарячою водою, доступ до медичної допомоги.

Особливістю "Центр-5" є те, що в таборі створено умови для тримання військовополонених із пораненнями: ампутантів, лежачих, військовополонених із різними захворюваннями тощо.

Таких військовополонених росіян в Україні дуже багато, і російська сторона навмисно відмовляється повертати саме інвалідів і хворих. Ось уже 2,5 роки Росія відмовляється виконувати вимоги Женевських конвенцій і блокує створення змішаних медичних комісій для проведення репатріації поранених і хворих, - зазначено в повідомленні.

Як відомо, Україна зберігає максимально можливу відкритість у питаннях поводження з військовополоненими та дотримується взятих на себе зобов'язань у межах Женевських конвенцій.

Різноманітні міжнародні спостерігачі та ЗМІ можуть відвідувати і "Центр-5, і інші місця тримання російських полонених, - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, "Азов" на Торецькому напрямку взяв у полон 17 російських окупантів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next