Грузинська опозиція вимагає проведення повторних виборів

Грузинська опозиція вимагає проведення повторних виборів

Опозиційні партії у Грузії, які не визнають результатів парламентських виборів 26 жовтня, вимагають проведення повторних виборів, які має організувати "міжнародна адміністрація".

Як повідомляє Эхо Кавказа, про це опозиційні лідери заявляли на мітингу біля парламенту Грузії.

У нас дуже конкретна вимога - це провести вибори заново, але провести їх має міжнародна виборча адміністрація, - сказав один із лідерів партії "Єдність - Національний рух" Георгій Вашадзе.

Він наголосив, що представники опозиційних сил вважають вибори нелегітимними, "не збираються входити до цього парламенту, відмовляються від усіх мандатів та анулюють (виборчі) списки".

Вашадзе також заявив, що опозиція не має наміру вести будь-які переговори з "Грузинською мрією".

Єдині переговори та угоди мають стосуватися повторного проведення виборів, - наголосив він.

Акцію у центрі Тбілісі організували опозиційні партії, які подолали виборчий бар'єр і не визнають результатів виборів. До участі в мітингу громадян напередодні закликала президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка назвала голосування "російським" і "тотально сфальсифікованим".

Як відомо, у Грузії 26 жовтня відбулося голосування на парламентських виборах.

Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула 54,273%.

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі "Єдність – Національний рух", "Коаліція за зміни", партії "Гахарія – за Грузію" та "Лело" заявили, що не визнають результатів виборів.

Міжнародні спостерігачі заявили про тиск і залякування на виборах у Грузії.

Нагадаємо, Президент вніс до Ради проєкт постанови про звільнення генпрокурора Костіна

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next