Можливості сучасної ортопедії на Львівщині

Можливості сучасної ортопедії на Львівщині
Пані Валентину довгий час турбував нестерпний біль в колінах, який з часом розповсюдився по ногах.

Пані Валентину довгий час турбував нестерпний біль в колінах, який з часом розповсюдився по ногах. Це призвело до того, що жінці було важко навіть пересуватись.

Пацієнтка Валентина Мороз розповідає: «Я була з паличкою і стільцем, і з жменею знеболюючих. Я вставала зранку, спиралася на стілець і так ходила по кімнаті. Біля ганку стояла величезна палиця, на яку я обпиралася і йшла на подвір’я».

Місцеві лікарі жінці не допомогли. А тому біль турбував пані Валентину аж доки  вона не звернулась в українсько-ізраїльський медичний центр «Дельта Мед». Тут її обстежили, призначили відповідне лікування і результат не змусив себе чекати.

«Через 2 тижні був випускний у садочку в групі і я з дітьми вальс танцювала. Я ходжу, ходжу потихеньку, але я ходжу. Після уколу було дуже добре. Зараз гірше, але на город іду. Вдома 5 внуків. На роботу ходжу, з дітками в садочку працюю», - каже Валентина Мороз.

Лікарі ж розповідають, що саме біль є основною причиною звернення пацієнтів.

Лікар-ортопед, травматолог Медичного центру «Дельта Мед» Адріан Філь зазначає: «Найчастіше пацієнти звертаються з болями колінних суглобів. Це є суглоб, який найчастіше уражується в скелеті людини. На другому місці - це плече, лікоть, і гомілково-ступневий суглоб».

І сьогодні є всі можливості для ефективного лікування. Людина може забути про біль на багато років або ж взагалі його позбутись. Проте дуже часто пацієнти вдаються до самолікування, думаючи що знеболювальні  таблетки або мазі заберуть їхню проблему.

Адріан Філь зазначає: «В більшості, усі мазі в основному комерційний проект. Вони не проникають глибше шкіри, бо шкіра є досить серйозним бар’єром і так як показують в рекламах, що діюча речовина проникає через шкіру і потрапляє в суглоб, то це не до кінця є правда».

Консервативне лікування сьогодні також допомагає. Але його може призначити лише лікар. Окрім загального огляду, у центрі «Дельта Мед» спеціалісти обов’язково використовують додаткові види обстеження. 

Лікар-ортопед, травматолог Медичного центру «Дельта Мед» Юрій Сенюк зазначає: «Добре лікує тільки той, хто добре діагностує. В нас, в медичному центрі «Дельта Мед» є широкі можливості діагностики. В нас є УЗД діагностика, тобто пацієнт нікуди не ходить в іншу клініку, чи в інший кабінет для проведення діагностики. Це можна зробити коли він є на прийомі».

Та високоякісна УЗД-діагностика не єдиний метод якісного обстеження у цьому медичному центрі.

«В нас є можливості рентгенологічної цифрової діагностики, що дуже допомагає у встановленні діагнозу в практиці лікаря-травматолога, ортопеда. На сьогоднішній день ми співпрацюємо з клініками, які проводять високоточну дороговартісну діагностику, таку як МРТ або КТ з контрастуванням», - каже Юрій Сенюк.

Окрім того, в «Дельта Мед» широко використовують діагностичні та лікувальні блокади, введення гіалуронової кислоти, ПРП, тобто внутрішньо суглобове введення власної плазми та інші види лікування. Також пацієнтам призначають і хірургічне втручання, яке у центрі виконують малоінвазивним методом.

Юрій Сенюк розповідає: «Є на сьогоднішній день таке поняття в медицині як «хірургія одного дня». Це означає, що пацієнт планує оперативне втручання, вибирає час, приходить в клініку і йому виконують це оперативне втручання. Воно виконується з маленьких доступів, іноді за допомогою певної ендоскопічної техніки і в цей же день пацієнт має змогу піти додому».

Ортопедія в медичному центрі «Дельта Мед» не стоїть на місці, адже спеціалісти, які там працюють, постійно вдосконалюють свої знання та методики лікування, переймаючи досвід найкращих клінік світу.

Адріан Філь додає: «Більшість з лікарів нашого медичного центру, щопівроку проходять стажування в найкращих ізраїльських клініках. Такі стажування займають близько трьох тижнів, де лікар має можливість прийняти активну участь в оперативних втручаннях, також прослухати певний курс лекцій і це все потім впроваджувати в Україні, для прикладу, в нашому медичному центрі».

Тому лікарі радять не терпіти біль і не вдаватися до самолікування, а при будь-якому дискомфорті звертатись до спеціалістів.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Карантин в Україні: вже 13 областей відповідають "помаранчевій" зоні Карантин в Україні: вже 13 областей відповідають "помаранчевій" зоні
Наразі динаміка рівня госпіталізацій перевищила норму за 50% на Полтавщині, Рівненщині, Сумщині, Харківщині та Херсонщині. Також завантаженість ліжок із киснем склала більш ніж 65% в Одеській та Харківській областях.
Loading...
Load next