В Україні заборонили вивозити донорську кров та її компоненти

В Україні заборонили вивозити донорську кров та її компоненти
Набрав чинності закон, за яким експорт крові дозволяється лише коли уряд ухвалить рішення про надання гуманітарної допомоги іншим країнам, або ж якщо українські медичні заклади будуть повністю забез

Набрав чинності закон, за яким експорт крові дозволяється лише коли уряд ухвалить рішення про надання гуманітарної допомоги іншим країнам, або ж якщо українські медичні заклади будуть повністю забезпечені усім необхідним.

Окрім того, в документі вказано, що вакцини, які ввозять для військовослужбовців більше не потребують спеціальної реєстрації.

"Вивезення за межі України донорської крові та її компонентів може бути здійснено за умови повного забезпечення ними потреб охорони здоров'я України за рішенням Кабінету Міністрів Україні", - йдеться в тексті документа.

Зазначимо, що документ також передбачає спрощення ввезення в Україну наркотичних та психотропних ліків для важкохворих.

2 червня Верховна Рада схвалила відповідний проєкт закону №2429 у другому читанні, за нього проголосували 332 нардепи.

Нагадаємо, що МОЗ починає розвивати напрямок трансплантації в Україні. Міністерство охорони здоров’я створило підрозділ для впровадження цього напрямку медицини.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
У Львові визначили медзаклади, які прийматимуть вагітних із коронавірусом
Львівських породіль з підозрою чи підтвердженим COVID-19 прийматимуть у пологовому №1 на вулиці Мечникова, 8. Там для хворих на коронавірус жінок при надії передбачено 50 ліжок.
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
Loading...
Load next