В Україні з вересня лікарям збільшать зарплату

В Україні з вересня лікарям збільшать зарплату
Кабінет Міністрів України прийняв пропозицію Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників із 1 вересня 2020 року.

Кабінет Міністрів України прийняв пропозицію Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників із 1 вересня 2020 року.

Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу. З початку осені передбачено надбавку на майже 3500 гривень, медперсоналу – на 2500, молодшого медичного персоналу – на 1250.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу у четвер, 16 липня.

У середу, 15 липня, Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою медичним працівникам підвищать зарплати.

Також він зазначив, що мінімальна заробітна плата лікаря повинна стартувати від 20 тисяч гривень.

“Я вважаю, що цього недостатньо. Я завжди вважав, що лікар, чи медична сестра, чи водій швидкої не можуть отримувати зарплату таку, яку вони отримують сьогодні. Це неприпустимо. Але ми зробили перший крок”, – зазначив міністр.

Додамо, що 7,4 мільярда гривень на підвищення зарплат будуть взяті з коронавірусного фонду, а також понад 103 мільйони виділили для стажування лікарів-інтернів першого, другого й третього року навчання.

Ще раніше в Кабміні анонсували, що 1 вересня зарплати медикам хочуть підвищити на 25%-75%.

А тим часом МОЗ дофінансовує медичні заклади, які внаслідок прорахунків старого керівництва отримали менше коштів, ніж минулого року.

Кошти відправлятимуться до закладів охорони здоров’я, що належать сфері управління МОЗ, безпосередньо через МОЗ, а також до закладів охорони здоров’я комунальної власності через НСЗУ або структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Нагадаємо, що МОЗ починає розвивати напрямок трансплантації в Україні. Міністерство охорони здоров’я створило підрозділ для впровадження цього напрямку медицини. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україні за добу на COVID-19 захворіло 18 тисяч осіб (відео) В Україні за добу на COVID-19 захворіло 18 тисяч осіб (відео)
У МОЗ наголошують, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
У Львові не вистачає розчину для лікування діалізу
Маленька Ніка росла як і всі здорові дітки, але складне захворювання підібралося зовсім непомітно.
Loading...
Load next